PRZETWORY BEZ KONSERWANTÓW
GOSPODARSTWO
Prowadzimy również gospodarstwo sadownicze, w którym specjalizujemy się w uprawie drzew owocowych: jabłoni, gruszy oraz śliwy. Zajmujemy się również przetwórstwem owocowym, produkując suszone owoce tradycyjnym sposobem bez konserwantów od lat 90-tych.
Tradycja suszenia owoców w suszarniach opalanych drewnem na tych terenach sięga XVII wieku. Jesteśmy jednym z producentów "Suski sechlońskiej"- śliwki wędzonej, która została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych oraz posiada certyfikat "Chronione Oznaczenie Geograficzne".
Od 2010 roku prowadzimy własną tłocznie soków owocowych. Soku są wytwarzane w 100% naturalnie, bez konserwantów i sztucznych barwników. Poprzez pasteryzację w niskich temperaturach sok zachowuje walory smakowe i odżywcze.
Świadczymy również usługi tłoczenia owoców dla klientów indywidualnych. Oferujemy lody własnej produkcji oraz ciasta i torty pieczone w sposób tradycyjny, które to są nieodłącznym elementem organizowanych przez nas przyjęć okolicznościowych.